Primera victòria del Folch Carbonell

El Passat cap de setmana, va tenir lloc la II edició del Ultra-Trail Serra del Montsant i dos corredors del Folch Carbonell Runners i van prendre part, concretament el Xavi Ayala i el Miquel Virgili.
Aquesta prova, és una cursa a peu de llarga o mitja distància ja que l’organització ofereix dos circuits, el recorregut llarg constava de 100 quilòmetres i més de 3.500 metres de desnivell positiu i el curt tenia una distància de 27 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell, va ser en aquesta prova on van participar el Xavi i el Miquel. El recorregut portava els corredors pels millors racons del Montsant on gaudien d’unes vistes espectaculars del priorat i els colors típics de la tardor.
A les 11:00 hores del matí es va donar el tret de sortida a la població de Cornudella, amb gairebé un centenar de corredors . La primera part del circuit es tractava d’una pujada constant on es guanyava pràcticament tot el desnivell de la cursa fins arribar a la població d’Albarca, on el Xavi i el Miquel ja van passar amb el grup dels 15 primers. La segona part del circuit era la més espectacular pel que fa a les vistes, ja que des d’Albarca es continuava pujant fins a la serra major, on els corredors planejaven per la carena de la serra del Montsant fins arribar al quilòmetre 18 situat a la població de la Morera del Montsant. El tercer i últim tram de cursa que havia de portar els corredors de nou a Cornudella es tractava d’una forta baixada molt pedregosa on els corredor havien de tenir compte i reservar una mica de forces per poder afrontar els últims quilòmetres que tornaven a ser de pujada.
Finalment el Miquel va arribar a Cornudella amb un temps de 2h 51min en dotzena posició, el Xavi ho va fer amb 2h 55min tot adjudicant-se la catorzena posició, els bons resultats individuals dels dos corredors van fer que s’emportessin la victòria en la classificació per equips.