MARC TODA, D'ATMOSFERA TRAIL, A LA TRAIL SÈRIES D'ALFORJA

Aquest passat cap de setmana, es va disputar a Alforja la tercera prova de la Trail sèries de Naturtime. Aquesta vegada en format tarda, concretament a les 17:00 h. Com és habitual amb els seus dos recorreguts, el curt, aquesta vegada d’11 kms. amb un desnivell de 639 m. positius i el llarg, de 22 kms. amb un desnivell positiu de 1314m.

Una vegda més molt bona participació en els dos recorreguts i amb atletes d’alt nivell en les primeres posicions que això feia que ja abans de la sortida, fes més atractiva i emocionant aquesta cursa de muntanya. Atmosfera Trail, també hi va ser present amb la presència de Marc Toda.

Des del primer moment un grup capdavanter, d’uns 7 corredors van sortir amb un fort i ràpid ritme en el primer kilòmetre per dins la població, que va fer que el grup s’anés estirant mica en mica en els primers 4 kms de forta i continuada pujada per pista i senderó, on ja s’anava agafant un desnivell positiu progressivament. Ja arribats al kilòmetre 4 de la cursa començava la part més tècnica en la seva baixada, concretament en la seva ja coneguda i esperada tartera, allí ja ràpidament es van anar escapant i agafant posicions fins al final de la cursa els capdavanters, fent així els últims 7 km finals de descens, i algunes pujades per corriols finals, molt ràpid fins arribar a meta. L’últim kilòmetre es passava per dins la població fent la última recta final de 200 metres dins l’arc de sortida i arribada.

El Marc, sortint ja amb el grup capdavanter amb un bon ritme i com és de constum guanyant algunes posicions i temps ens les pujades va poder anar mantenint el seu ritme i la seva bona posició entre els 7 primers arribant així finalment en 6a posició amb un temps de 1h’ 9’ 35’’.

El guanyador en la categoria masculina de la cursa curta va ser Mikel Besora amb un temps d’ 1h 2’ 11’’, seguit de Toni Calderón amb un temps d’ 1h 3’ 22’’ i en tercera posició Arturo Neriz amb un temps d’1h 4’ 48’’. Pel que fa a la categoria femenina, la guanyadora va ser Núria Gil seguida de Judit Francin i en tercera posició Eva Maria Tàpia.