JACOB SALVADÓ A L'OPEN VALL FOSCA-MILLET 2015

Aquest passat dissabte 28 de febrer desprès de 4 anys fallits pel mal temps, va tindre lloc la 13 ena OPEN VALL FOSCA-MILLET 2015 d’esquí alpinisme. La prova biennales cada dos anys un referent en l’àmbit català i espanyol en el mon Esquimo.

300 Atletes  amb equips formats per dos participants formaren part d´aquesta mítica prova en una de les valls del Pirineu català que encara conserva la seva puresa original.

Degut al fort perill d´allaus l´organització va tindred, escurçar l´itinerari, deixant-lo finalment en 14km i un desnivell positiu de 1352m.

Es sortia des del Pla de Tuberia , pujant per la pista innivada que portava fins a la pressa de Sallente on esperava als corredors la mítica canal Hamsters d´uns 350m desnivell. Aquesta es va  assegurar amb dues cordes fixes per motius obvis.

Des del cap damunt es tornaren a calçar els esquís fins a la Coma del Espòs. Treure pells de foca i descens vertiginós fins sota del pic Monterroio, posar pells i altre cop fins al cim.

L´últim descens de 1000 m seguits pel Pigolo va posar a prova les cames de tots el corredors i corredores.

El nostre corredor  veterà d´Atmosfera Jacob Salvadó Perelló va participar a la prova amb el seu amic Marc Balanya varen aconseguir la plaça nº 38 de la classificació general. Seguir sumantper la copa CATALANA D´ESQUIMO.