MARC TODA, DE L'ATMOSFERA TRAIL, CINQUÈ A LA TRAIL SÈRIES DE COLLDEJOU

Aquest passat cap de setmana es va disputar a Colldejou la cinquena prova de la Trail Sèries de Naturtime. Aquesta vegada va ser en format seminocturn, concretament a les 19:20 h, i com és habitual amb els seus dos recorreguts, el curt, aquesta vegada de 10 km i amb un desnivell de 668 m positius, i el llarg, de 21 km amb un desnivell positiu de 1.476 m.

Una vegada més molt bona participació en els dos recorreguts i amb bon nivell d’atletes d’alt en la línia de sortida, que feien així més atractiva i emocionant aquesta cursa de muntanya, Atmosfera Trail també hi va ser present amb la presència de Marc Toda.

Des del primer moment un grup capdavanter d’uns cinc corredors va sortir amb un fort i ràpid ritme en el primer kilòmetre per dins la població que va fer que el grup s’anés estirant mica en mica en el primer quilòmetre, de forta i continuada pujada per pista i senderó, on ja s’anava agafant un desnivell positiu progressivament. Seguidament, ja començava la forta pujada i la final grimpada al cim de la Mola, al quilòmetre quatre, molt coneguda i atractiva per la seva pujada, amb grans vistes i una baixada molt tècnica. Allí ja ràpidament es van anar escapant i agafant posicions fins al final de la cursa els capdavanters, sobretot els corredors més tècnics en baixades, fent així els últims 6 km finals de descens i algunes pujades per corriols finals molt ràpid fins arribar a meta. En els últims metres es passava per dins la població i es feia la pujada i recta final cap a l’arc de sortida i arribada.

El Marc, sortint ja amb el grup capdavanter amb  un bon ritme i om és e costum guanyant algunes posicions i temps en les pujades, a poder anar mantenint el seu ritme i la seva bona posició entre els tres primers fins al cim, tot i perdre dues posicions en la baixada tècnica final per arribar finalment en cinquena posició i tercer de la seva categoria amb un tems de 57’ 53”.

El guanyador en categoria masculina de la cursa va ser Daniel Castillo amb un temps de 55’ 30”, seguit de Jordi Martí amb un temps de 55’ 32” i en tercera posició Sergio Anido amb un temps de 56’ 50”. Pel que fa a la categoria femenina, la guanyadora va ser Núria Gil, seguida de Giulia Portaluri i en tercera posició Núria Florencio.