Folch Carbonell Runners a la Marató de l'Aneto

El passat cap de setmana, dos membres del Folch Carbonell Runners, van prendre part a al Trail Aneto, aquesta cursa està formada per 3 recorreguts, la marató de 42 km el trail de 67 km i l'ultra-trail de 96 km.

Els nostres corredors volien iniciar-se en les curses de llarga distància, així que van decidir provar la seva capacitat física i mental en la Marató, que tenia un desnivell positiu de 1900 metres.

Aquesta cursa pel Xavi i el Miquel ha suposat assolir un objectiu que s'havien plantejat a principis de temporada, dedicant-hi gran part dels entrenaments realitzats aquest any.

El seu objectiu en un primer moment era poder entrar per la línia d'arribada abans que s'esgotés el temps que donava l'organització, un total de 16 hores.

La sortida va tenir lloc a la població de Benasc, els corredors de l'ultra-trail van sortir a les 08:00, els del trail a les 12:00 i els de la Marató a les 14:00.

Així que un cop l'organització va fer la corresponent revisió del material obligatori, els corredors anaven entrant al tancat de sortida, esperant la sortida.

Durant els primers quilòmetres, el circuit era molt progressiu i va permetre als nostres corredors agafar un ritme suau però constant, sense malgastar esforços ja que quedava molta cursa per davant.

La cursa poc a poc va guanyant amb desnivell, a partir dels Llanos de L'Hospital la cursa canvia radicalment i entra en la seva vessant d’alta muntanya, on els corredors havien de remuntar fins al port de la picada a 2.477 m.

Un cop assolit el tram més dur de pujada, doncs calia baixar per el mateix itinerari utilitzat durant l'ascens, per tant així els corredors ja s'havien el que els esperava per davant.

Finalment després de fer front a un gran nombre de dolors a les cames per la fortíssima baixada, els dos corredors arribaven de nou a Benasc, on els esperava una gran multitud de gent, amb un ambient festiu, animant a tots els participant que poc a poc anaven arribant, els dos corredors es van emocionar al veure de nou les persones que els havien acompanyat en aquest viatge i que sense el seu suport ells no haguessin pogut assolir aquest objectiu, la Xènia, la Griselda i la Sílvia. El Miquel va acabar la cursa amb un temps de 5h 57 min i adjudicant-se la 52ena posició i el Xavi amb 6h 03 min va entrar el 57é.