ATMOSFERA TRAIL PARTICIPA A LA SKYMARATHON RIBAGORZA ROMÀNICA

Diumenge, 30 de juny, Jonathan Nogales va participar al Campionat d'Espanya de carreres per muntanya, la SkyMarathon Ribagorza Romànica. És una carrera de 42 km, amb un desnivell considerable, casi 3.000m de desnivell positiu. Els primers quilòmetres de carrera son rectes fins a Ginast i a partir d'aquets punt els corredors es trobaran amb una bona pujada fins al Coll de Salinas, al km 12. Aquí, comença la primera baixada, en concret uns 600m de desnivell negatiu, per seguidament tornar a pujar primer fins al Coll de Llauset a 2.900m d'altura. De la presa fins al Coll de Llauset, del km 19 al 23 de carrera es troba l'última i la més dura de les pujades, però on també el nostre corredor, va gaudir de les millors vistes dels cims. A partir del Coll la carrera ja en baixada exceptuant alguns trams petits fins al Coll de Salinas i des d'aquí un descens vertiginós fins a la població de Ginast, al km 40. I per finalitzar, els últims quilòmetres vorejant el riu fins arribar a la població de Vilaller, km 42.

El nostre corredor, va acabar classificant-se en la posició 200 de la general i 128a de la seva categoria, amb un temps assolit de 7 hores i 47 minuts. Cal destacar que ha estat un recorregut alpí, el que la fa una prova exigent física i tècnicament.