CURSA D’ORIENTACIÓ DE LLARGA DISTÀNCIA, ROGAINING DEL VI “EL JARDÍ DE BACUS”

El passat dissabte va tenir lloc a la localitat de Pontons una nova edició d’aquesta cursa d’orientació de llarga distància que cada cop té més adeptes.

Aquest any l’organització tenia preparats tres formats de cursa, la de 6 hores, la de 3 i el trail.
L’equip ATMOSFERA TRAIL va escollir el format de 3 hores, 3 dels seus corredors s’iniciaven en aquest tipus de curses. L’equip format per l’Eloi Pallarès, el Jordi Basora, la Inés Rodríguez i el Miquel Virgili va aconseguir finalitzar la cursa en tercer lloc de la general i segons de la categoria mixta, ja que corrien com a mínim amb un component femení.

Els rogainings són curses de llarga distància on els corredors han de trobar el màxim nombre de balises sense sobrepassar el temps màxim de competició, en aquest cas tres hores. L’ordre en que els equips fan les balises és lliure, així cada equip estableix la seva estratègia. La puntuació de les balises varia segons la seva dificultat tècnica o física per arribar fins a ella.
El terreny de la zona de Pontons per on transcorria la cursa, principalment està dominat per muntanya baixa, on alterna la vinya i algun camp de conreu amb zones boscoses de pi dens i zones de vegetació baixa d’argelagues i matoll, amb moltes pistes forestals, camins secundaris i bonics senders.

L’ATMOSFERA TRAIL va traçar un itinerari força lineal i lògic que els permetia anar modificant sobre la marxa per aconseguir fer la màxima puntuació possible sense rebassar el temps que donava l’organització, les penalitzacions per arribar fora de temps són molt severes.

Les sensacions de l’equip van ser mot bones, participant tots els components de forma activa en la presa de decisions i gràcies al similar nivell físic dels seus corredors van poder aguantar un ritme força alt i constant tota l’estona.
Acabant molt contents i satisfets de la nova experiència, segur que no serà l’última.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada