ATMOSFERA TRAIL A LA VANDEKAMES 2013

El passat dissabte dia 03 va tenir lloc a Vandellós una nova edició de la cursa VANDEKAMES, una de les proves més dures de la província de Tarragona, on s’hi apleguen els millors corredors de trail de la zona i també venen de molts d’altres llocs d’Espanya, cada any hi ha més participació i el nivell és més alt.

Aquest any a la línia de sortida ja es preveia que la cursa seria renyida, els companys del Borges Trail, amb l’Octavi en Marc Balaña i l’Aleix Toda van donar molta guerra i aquest últim es va emportar la cursa. També hi havia molts d’altres coneguts dins d’aquest esport, Jordi Pàmies, Javier Heras, David Harrison, diversos corredors de l’equip obrint traça que van donar molt bon ambient a la cursa.
L’equip Vallenc ATMOSFERA TRAIL hi va ser present amb tres corredors, el Gerard, que va acabar el circuit amb un temps de 4h 26 min en la posició 90 de la general. El Natxo va fer 3h 48 min, entrant el 45é de la general i el Miquel va acabar en 3h 34min el 28é.
Aquest any l’organització tenia quatre circuits preparats, els corredors de l’Atmosfera Trail ho tenien clar, s’havia de fer el circuit més llarg, tècnic i exigent de tots, que constava de 25 quilòmetres i més de 1400 metres de desnivell positiu per un terreny molt pedregós i poc corredor.
La sortida va ser a les 5 de la tarda, la calor encara apretava de valent i va acompanyar els corredors en gran part de cursa.
Des d’un bon principi el ritme al cap davant de la cursa era alt, durant els primers quilòmetres el grup davanter era força multitudinari, encapçalat per l’Aleix Toda, Heras, Pàmies, amb uns quants cracks que feien el que podien per aguantar al davant.
Després de la primera pujada al coll de Marina el grup davanter ja va començar a obrir diferències amb els perseguidors.
El Miquel es va despenjar una mica d’aquest segon grup, però va aguantar casi tota la cursa amb els 25 primers, però en l’últim tram unes rampes musculars van fer que hagués d’aixecar el peu de l’accelerador, perden així uns minuts i algunes posicions en la classificació general.
El Natxo va sortir, amb un segon grup més conservador i fa fer una cursa molt regular, tot i que el traçat tècnic no l’afavoria gens. Va aconseguir acabar la cursa disfrutant-la molt.
Finalment el Gerard que aquest any està evolucionant moltíssim i està fent un circuit del Baix Camp molt regular, va acabar la cursa molt satisfet per complir el seu objectiu i acabar el circuit negre on els millors corredors de la província hi eren presents.
Cal felicitar a l’organització, que van muntar una cursa al més alt nivell, ningú va marxar decepcionat cap casa.