ATMOSFERA TRAIL FINISHER DE LA IV UT LES FONTS 2014

El passat cap de setmana 14, 15 i 16 de març, quatre membres de l’equip Atmosfera Trail, es van desplaçar fins a la localitat de Xerta. Xavier Ayala i Jonathan Nogales van realitzar la IV Ultra Trail de les fonts, formada per tres etapes: la  Nocturneta  de 23 quilòmetres i 350 metres de desnivell positiu que es va realitzar divendres, la Trail de 70 quilòmetres i 4.000 metres de desnivell positiu realitzada dissabte i la Cursa de les Fonts diumenge ,27 quilòmetres i 1.650 metres de desnivell positiu, un total de 120 quilòmetres i 6.000 metres de desnivell positiu, acaba’n en la posició 37, amb un temps total de 16:38 hores Xavier Ayala mentre que Jonathan Nogales ho va fer en la posició 44 amb un temps de 17:06 hores. Miquel Virgili va disputar l’ etapa reina, formada de 70 quilòmetres i 4.000 metres positius va acabar en la posició 34 amb un temps de 10:02 hores. Mentre que en Natxo Boltà va realitzar l’etapa del diumenge formada per 27 quilòmetres i 1.650 metres de desnivell positiu acabant en la posició 34 amb un temps de 3:14 hores, quedant el segon de la categoria i pujant al podi.

La primera etapa, la Nocturneta, que donava el tret de sortida a la IV ultra trail de les fonts, començà a les 21:00 hores del divendres. Formada per 300 corredors aproximadament i per endavant 23 quilòmetres i 700 metres de desnivell acumulats. Xavier Ayala va creuar la línea d’arribada amb un temps de 1:53hores en la posició 43, mentre el seu company d’equip Jonathan Nogales ho feia en 2:11 hores entrant el 109 classificat.

La segona etapa, la Trail, començà a les 06:00 hores del dissabte. Darrera la línia de sortida 300 corredors per afrontar els 70 quilòmetres i 8.000 metres de desnivell acumulats. Miquel Virgili, que va realitzar una gran cursa  aturant el temps en 10:02 hores entrant en la posició 34, mentre que Xavier Ayala ho feia en 11:00 hores i Jonathan Nogales en 11:09 hores, entrant en les posicions 63 i 72.

La tercera etapa i última, la Cursa de les Fonts, començà a les 08:00 hores del diumenge. Formada per 300 corredors i 27 quilòmetres amb 3.300 metres de desnivell acumulat. Ignasi Boltà va realitzar una cursa molt estratègica, portant un ritme fort en les pujades per intentar distanciar-se i no patir tant en les baixades, finalment va entrar en la posició 32 amb un temps de 3:14 hores, quedant segon de la categoria i pujant al podi.  Xavier Ayala i Jonathan Nogales que van realitzar tota la prova junts , van creuar la línea d’arribada en la posició 98 i 99 amb un temps de 3:45 hores.

Cal felicitar a tota l’organització per poder fer possible que any rere any es pugui disputar aquesta gran cursa.