ATMOSFERA TRAIL FINISHER DE LA ULTRATRAIL DE L’EMMONA

El passat dissabte dia 15 de juny es va celebrar a la localitat de Sant Jaume de les Abadesses la UT EMMONA, la segona prova puntuable pel III Circuit Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència, formada per 110 quilòmetres amb un desnivell positiu de 8.500 metres.

Dos corredors Vallencs de l’equip ATMOSFERA TRAIL van estar presents, Xavier Ayala va realitzar tot el recorregut amb un temps de 22:48 hores acabant en la posició 48 de la general, mentre que Jonathan Nogales es va veure obligat a retirar-se quan portava 72 quilòmetres a la localitat de Planoles.

La sortida es donava a les 6 del matí, aproximadament uns 500 valents darrera la línea per realitzar 110 quilòmetres i 8.500 metres de desnivell positiu, amb un temps màxim de 36 hores.
L’Ultra Trail de l’Emmona és una prova de llarga distància per alta Muntanya, amb més del 40% del recorregut està per sobre dels 2.000 metres i arribant als 2.914m del Puigmal. Un terreny espectacular per si mateix, en unes condicions climàtiques que poden ser molt difícils, calor, vent, fred, pluja, neu,...Una prova on és imprescindible un perfecte entrenament físic i mental.

L’Emmona és molt més que anar a córrer unes hores per la muntanya, és sentiment, és patiment, és il·lusió i frustració, és arribar al límit de les possibilitats i descobrir l’autèntic potencial dels corredors. Durant tot el recorregut no hi ha n’hi un metre de relax, les continues pujades i baixades de gairebé 1.000 metres de desnivell fan que el cos estigui al màxim durant tota la prova.

Cal felicitar a tota l’organització pel gran treball realitzat durant tot el cap de setmana.