ATMOSFERA TRAIL PRESENT a la 5a Edició de l’EHUNMILAK 2014

La cursa consta de dos modalitats: L’Ehunmilak (100 milles) amb 168 kilòmetres i un desnivell positiu d’11.000 metres. I la denominada g2handiak amb 88 kilòmetres i un desnivell positiu de 6.000 metres.

Els nostres corredors van participar a l’Ehunmilak. El David Castillón va haver-se de retirar al km 77 i el Gaizka Estébanez va aconseguir acabar amb un temps de 39h i 20 minuts arrossegant una lesió des del kilòmetre 80.

La cursa passa íntegrament pel País Basc, concretament per Guipúscoa, endinsant-se pels paratges més distingits de l’interior de la comarca: els parcs naturals d’Aralar i Aizkorri.

En aquesta edició, les condicions meteorològiques dels dies anteriors i els de la cursa no van acompanyar gaire, ja que la intensa pluja va fer que hi hagués molt, molt de fang. Les baixades, que de per si ja són molt tècniques, es van convertir en autèntiques pistes de gel. També ens vam trobar amb força boira que dificultava la visibilitat, i fred a les nits (quelcom que no es pugui esperar d’una cursa tan llarga i dura). Tot i així, vam poder gaudir d’uns paisatges magnífics i l’escalfor de la gent durant gairebé tot el recorregut.

L’ambient amb els corredors/es va ser espectacular, compartint tants kilòmetres i tantes hores amb diferents trailrunners, emportant-nos a casa grans amistats i vivint sensacions indescriptibles, sobretot a l’arribada a meta, fent que fos una curs inoblidable.
Cal destacar una organització perfecta, la feina dels voluntaris, l’assistència i el seguiment que fan als corredors/es durant tota la cursa. Realment, no es pot comparar a qualsevol altra. Una cursa per repetir.