ATMOSFERA TRAIL PRESENTS A L’ULTRA TRAIL I CURSA DE RESISTÈNCIA DE VALLS D’ÀNEU

El passat dissabte dia 19 de juliol, tres membres de l’equip Atmosfera Trail, es van desplaçar fins a la localitat d’Esterri d’Àneu per disputar diferents modalitats de cursa. Jonathan Nogales va realizar l’Ultra Trail que consta de 95,07 kms de terrenys  alpins amb un desnivell positiu de 7344 metres.  Per altra banda, Miquel Virgili i Natxo Boltà van realitzar la Cursa de Resistència, formada per 44 kms i 2550 metres de desnivell positiu.

Pel que fa a l’Ultra, els primers 22 kms van esdevenir un escalfament, però a partir d’aquest punt començava la part més tècnica i dura de la cursa. Amb 46 kms recorreguts i 4417 metres de desnivell positius fets, el nostre corredor, arribava al Port de la Bonaigua després de passar per infinits corriols. Seguidament, un tram molt tècnic, on predominava una forta baixada per uns paratges impressionants i d’una bellesa indescriptible. Jonathan Nogales, finalitzava la cursa ja ben entrada la nit amb un temps de 21:06 hores, en la 12ª posició de la general i 11ª posició de la seva categoria.
D’altra banda, la Cursa de Resistència començava a les 7:00 del matí on aproximadament 162 valents estaven darrera de la línia de sortida, tot gaudint d’una jornada de muntanya que es realitzava majoritàriament  per  camins tradicionals (ferradura, carro i corriols) i que passava pels pobles de les Valls d’Àneu, plens d’encants naturals i magnífiques vistes. A poc de començar el recorregut, Miquel va patir una caiguda en la primera pujada, arrossegant dolors durant tot l’ascens i descens, i finalment es va veure obligat a abandonar la cursa a l’avituallament que es trobava al km 9,1. El Natxo, trobant-se molt còmode durant tot el transcurs de la carrera, va creuar la línia de meta amb un temps total de 5:40 hores, acabant en la 28ª posició de la general i 1r de la seva categoria.