ATMOSFERA-RAID AL RAID POPULAR DEL CATLLAR I CURSA D'ORIENTACIÓ PIZZA-BOSCOS

El passat cap de setmana, 9 i 10 de maig, l’equip de raids d’aventura va participar en dos activitats organitzades per AIRE LLIURE.

El dissabte al migdia es va celebrar als Boscos de Tarragona la primera cursa PIZZA BOSCOS. Una prova original i diferent d’orientació, sense perdre els principis bàsics de les curses d’orientació, però amb la peculiaritat d’afegir proves especials en algunes de les balises que anàvem visitant els corredors i el fet d’haver de portar alguna peça de roba de disfressa.

En aquesta prova s’havia de participar en equips de 2 a 5 persones, L’Equip ATMOSFERA-RAID s’hi va presentar amb dos equips de dos corredors per equip, per un costat els germans Basora, Jordi i David, que van realitzar una cursa una mica lenta però molt segura i orientant molt bé, aconseguint un bon resultat final i per altra banda l’Eloi i jo mateix, Miquel Virgili, vam formar l’altre equip. El nostre equip tot i córrer molt i ràpid, no vam tenir molt d’encert amb l’orientació, especialment en una fita on hi vam invertir molta estona, la qual cosa va fer que arribéssim uns minuts més tard que els germans Basora.

Al lloc s’hi van aplegar una quarantena de corredors, amb ganes de passar-ho bé, vam gaudir d’una gran jornada d’esport i diversió. Gran iniciativa!!

El dia següent el Jordi i el Miquel vam participar al Raid Popular del Catllar, puntuable per la copa catalana de la Federació de Curses de d’Orientació de Catalunya.

La prova va tenir una durada de 5 hores i el seu caràcter popular va fer que al lloc s’hi apleguessin més de trenta equips amb ganes de competir i passar-ho bé.

Tot i ser una prova de curta durada, la calor i el ritme alt que portàvem els equips que volíem completar totes les seccions, va fer que la prova s’endurís una mica.

La prova va començar amb una orientació urbana per la localitat del Catllar i els seus voltants, d’uns 3,5 quilòmetres, vam fer aquesta prova amb un ritme alt i amb molt d’encert, en poc més de mitja hora ja estàvem de nou a la Torre d’en Guiu, on hi havia el punt de sortida, arribada i boxes.

La segona secció era una prova de bicicleta de muntanya que portava els corredors a l’ermita del Loreto de Tarragona, per uns senders molt ràpids i divertits fins arribar a l’ermita, on s’havia de fer la prova d’escalada. En arribar aquest punt vam trobar diversos equips esperant per realitzar la prova, el temps es neutralitzava, el nostre equip va estar aproximadament 40 minuts per realitzar aquesta prova, havent de renunciar a d’altres fites de les següents seccions.

Un cop finalitzada l’escalada vam continuar amb les bicicletes, amb una secció curta i ràpida fins a la platja llarga. Allí ens esperaven els caiacs per remar uns 3 quilòmetres fins a una balisa ubicada a un caiac a prop de les roques de la platja llarga, mentre l’altre corredor havia de realitzar una curta orientació per la platja i després s’intercanviaven els papers.

El nostre equip va recuperar posicions tant amb la bicicleta com remant, un cop acabàvem la prova de la platja, tornàvem a agafar les bicicletes per tornar de nou al Catllar. Com que anàvem una mica justets de temps per arribar a temps al Catllar per poder realitzar les proves especials que puntuaven força alt ens vam veure obligats a deixar quatre balises d’aquesta última secció, però ens va permetre finalitzar la prova dins el temps màxim evitant penalitzacions i poden completar totes les proves.

L’equip està molt satisfet després d’aquesta prova. Estem ben compenetrats, ens entenem i estem millorant molt l’orientació.

Malauradament l’organització va tenir problemes tècniques amb el sistema electrònic de cronometratge i no es van poder treure classificacions finals comprovades.

Passats uns dies ens van comunicar la nostra tercera posició!! Molt satisfets d’aconseguir el primer podi de l’equip!! Estem fent bona feina!!!

Felicitar a l’organització per la seva entrega i dedicació per realitzar aquest tipus de proves, que no són gens fàcils ni pràctiques d’organitzar. Però van estar a l’alçada, fent gaudir a tots els raiders d’una bona jornada!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada