ATMOSFERA TRAIL PRESENT A LA CURSA DE ZEGAMA-AIZKORRI

El passat diumenge 26 de maig es va celebrar a la població guipuscoana de Zegama, la 12ena edició de la Marató de muntanya Zegama-Aizkorri, prova puntuable per la Copa del món de curses de muntanya Skyrunner World Series.

Els corredors de l’equip Vallenc que hi van participar foren en Gaizka Estébanez, que va acabar la cursa amb un temps de 6:42:19, que hagués pogut realitzar el circuit amb menys temps sinó hagués fet el recorregut acompanyant tota l’estona al seu company, i en David Castillón, que va haver d’abandonar al quilòmetre 30 per problemes musculars.
La cursa començava i acabava a la població de Zegama. El trajecte transcorria en tot moment pel Parc Natural d’Aizkorri- Aratz, passant pels pics més alts del País Basc: Aratz, Aizkorri, Aitxuri i Andraitz.

Els 500 participants que van participar en la cursa havien de realitzar els 42,195 kms en menys de 8 hores, superant un desnivell acumulat de 5472 metres. Les pluges de l’última setmana, va fer que el terreny estigués molt fangós, provocant que la cursa fos més dura, tot i que el dia de la cursa lluïa el sol.
L’organització va ser perfecta i en tot moment havia gent animant als corredors, sobretot en els punts més alts. El guanyador en categoria masculina, va ser Kilian Jornet i en femenina, Emelie Forsberg.