EL VALLS ATMOSFERA TRAIL ACONSEGUEIX EL SEGON LLOC PER EQUIPS EN LA UTSM

El passat 20 i 21 d’Octubre es va celebrar a la localitat de Cornudella de Montsant l’Ultra Trail de la Serra del Montsant, prova que donava 3 punts si l’acabaves per l’Utra Trail del Mont Blanc. L’Ultra Trail consistia en recórrer 100 quilòmetres amb un desnivell positiu de 4000m, però l’organització va oferir competir en distàncies més curtes: la Half (51 kms) i la Trail (26 kms).

Els component de l’equip Valls Atmosfera Trail, Xavi Ayala i David Castillón van participar en la categoria per equips, quedant segons en la classificació general, a només 20 minuts dels primers classificats. Per poder puntuar s’havia d’arribar junts al final.

Individualment en Xavi Ayala va fer un temps de 13h 42min 53s, classificant-se en el lloc 60 i en David Castillón parant el temps 3 segons més tard, quedant el 61 de la classificació general. Els dos components de l’equip van realitzar tota la cursa amb en Gaizka Estébanez, entrant els 3 plegant a l’arribada. Company i amic, que va compartir tan els moments bons com els dolents i li volem agrair la gran companyia que ens va donar en tots els quilòmetres transcorreguts.

L’Ultra Trail de la Serra del Montsant tenia una llargada de 100 quilòmetres amb un desnivell positiu de 4000m, però a causa del mal temps, l’organització va anular 2 trams, quedant per recórrer finalment 91 quilòmetres amb un desnivell positiu de 3600m i un acumulat de 5500m. La sortida es va fer a Cornudella a les 9 del matí i l’arribada era al mateix poble amb un màxim de 24 hores per finalitzar-la. La cursa va passar per Albarca, Ulldemolins, Margalef, La Bisbal de Falset, Cabacés, La Figuera, Vilella Baixa, Vilella Alta, Escaladei, La Morera de Montsant i Cornudella de Montsant. El recorregut va estar molt ben senyalitzat en tot moment.

La pluja va fer que la cursa fos més dura encara, en alguns moments plovent amb gran intensitat.