ATMOSFERA TRAIL AL RAID DEL MONTSENY

Dissabte dia 25 es va disputar la 2ª prova puntuable per la Copa Catalana de Raids d'Aventura de la FEEC, l'AXP Montseny, organitzada per l'equip de raids Aventura Xperience.

El Jordi Basora i el Miquel Virgili ens vam desplaçar fins al Monsteny per disputar la prova, continuar aprenent, anar fent gran el nostre projecte, la secció ATMOSFERA-RAID  i entrar de ple en el món del RAIDS D’AVENTURA.

Un total de 25 equips, ens vam aplegar a la localitat de Sant Esteve de Palautordera, 11 d'èlit, 10 d'aventura i 4 d'iniciació. Els equips vam poder gaudir de bons recorreguts, varietat de proves i disciplines, en un  excel·lent ambient i millor organització.

El raid constava de 5 seccions, entre les quals hi havia les disciplines de bicicleta de muntanya, cursa a peu, patins, pàdel surf, prova de cordes i molta molta orientació. Amb un total de 95 quilòmetres i 3.500 metres de desnivell positiu.

A les 7h del matí es va donar la sortida a les categories èlit i aventura, amb una secció d’orientació urbana per relleus, on s’havien de contestar un seguit de preguntes i cada resposta incorrecta penalitzava 5'.  Vam decidir no fer el segon relleu de la secció i començar la secció 2, sabent que penalitzaríem temps, però disposarien de més temps per realitzar el raid i sumar punts.

La segona secció era de bicicleta de muntanya amb 40Km i +/-3.000m, on ja es van començar a posicionar els equips i obrir les primeres diferències, l'equip Vallfosca,  va situtar-se en primera posició que ja no va abandonar en cap moment.  Haglöfs Raid Team i raidaventura.org es van situar en 2ª i 3ª posició respectivament que també van mantenir fins al final. El nostre equip va començar amb problemes mecànics ja que el Miquel va trencar la cadena de la bici en les primeres rampes de la secció i vam estar una estona en reparar-la i alguna errada d’orientació va fer que ens situéssim en les últimes posicions de la classificació.

En la tercera secció ens havíem de calçar el patins i fer un primer tram que ens portava a un control on es podia escollir continuar amb els patins fins l'estany on hi havia la prova especial de pàdel surf, o iniciar el tram de cursa a peu, vam decidir saltar-nos la prova de pàdel surf i iniciar la part de cursa a peu, on ens movem amb més facilitat i podíem obtenir més punts. Vam completar la secció remuntant alguna posició gràcies a l’estratègia i el bon ritme que vam seguir en el tram de cursa a peu, molt exigent de 13,5Km i +/-2.000m, que portava als equips per un dels indrets més bonics del raid.

La quarta secció, que era de btt per l'entorn més pròxim de Sant Esteve de Palautordera amb 16Km i +400m. Vam decidir saltar-nos aquesta secció i començar l'última secció que constava de cursa a peu tipus rogaine, amb 17Km i +380m. L'estratègia va ser clau, ja que no quedava molt temps per fer la secció i s’havien d’escollir les fites més valorades, i arribar a temps, ja que a les 18h hi havia el tancament de meta.

Al final de la prova hi va haver la botifarrada de germanor, amb  tertúlia de sobretaula, sorteig de material i lliurament de premis.

En definitiva un raid molt ben muntat, amb força varietat de proves, molt bon ambient entre corredors i una gran jornada d’esport i muntanya!! Què més es pot demanar??

Vam acabar la prova molt contents i animats. Contents de les bones decisions preses en cursa i prenen nota de les errades i aspectes a millorar de cara a les pròximes aventures.