ATMOSFERA TRAIL A LA MARATÓ DE LA FAGEDA

El passat diumenge 26 d’abril es celebrava a La Sènia la 6a. edició de la Marató de la Fageda, una prova del Circuit Català de Curses de Muntanya i del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre. El recorregut, de 42 km i 2400 metres de desnivell positiu acumulat transcorria per pistes i senders d’alt valor natural ja que ho feia pel Parc Natural dels Ports. Aquest any aplegava més de 200 corredors i corredores.

El recorregut de la marató permetia gaudir d’una cursa per un entorn únic, modelat amb cingles, barrancs, fous, agulles i moles. Es tractava alhora d’un circuit exigent pel que fa a les rampes i quantitat de pedres i amb alguna baixada força tècnica. Els avituallaments estaven ben situats i eren abundants en un matí on hi va haver núvols, molta xafogor, estones de sol i pluja intensa a partir del migdia.

Atmosfera Trail participava amb Marta Batalla , Xavi Ayala i Jacob Salvadó. La Marta s’estrenava en la distància i va anar acompanyada durant tota la cursa pel Xavi, un corredor acostumat a la ultra-resistència que li va donar el suport que necessitava. El Jacob s’està aclimatant a poc a poc al trail després de la temporada d’esquí de muntanya.

La Marta Batalla, amb un temps de 5h48’13”, va aconseguir la 4ª posició de la general femenina i 1ª de la categoria, a només set i tres minuts de la segona i tercera classificada respectivament. El Xavi entrava amb ella a meta i en Jacob Salvadó ho feia el 76è de la general masculina amb 5h58’37”.

Felicitar la organització per un circuit espectacular, perfectament senyalitzat, uns bons avituallaments i unes instal·lacions post-cursa genials, al pavelló de la població.